Etichete

, ,


In special pentru Victoria:)))

Cu maioneza, sincer am avut mai multe probleme. Si nu mi a iesit nici din prima, nici din a treia oară. Cu toate ca este considerată rețeta simpla:))) Dar cu perseverenta si mai multe oua stricate am simțit gustul gloriei:))) a maionezei de casa.

In primul rand, folosesc numai mixer. Da exista acest filmuleț vestit unde Gordon Ramsay face maioneza chiar in robot de bucatarie. Dar eu am avut cateva eșecuri încercând sa fac maioneza cu robot. Sunt convinsa si filmuleț ne dovedește, ca se poate. Dar probabil robotul meu e capricios. Asa ca eu nu folosesc robot sau blender.

Este crucial sa adăugați ulei treptat cu o picătura la inceput si cantitate putin mai mare cand se vede clar ca amestecul sa schimba structura si devine mai gros. Gălbenușuri si ulei trebuie sa fie la temperatura camerei.

Avem nevoie de:


Gălbenușuri-2

Ulei de floarea soarelui sau de măsline -150g

Muștar-1/2 lingurița mica

Suc de lămâie -1/2 lingurița mica

Sare dupa gust

Mod de preparare:

Batem gălbenușuri cu muștar cu mixer, vre o 30 de secunde ele devin mai groase si mai deschise la culoare. Apoi adăugați prima picătura de ulei si continuați sa bateți. Sa aveti răbdare maxima, este un moment foarte important adăugați ulei treptat. Inca o picătura si cand vedeti ca substanța se îngroașe adăugați putin( dar foarte putin) mai mult. Cand s a terminat uleiul adăugați sare si suc de lămâie dupa gust. Daca substanța obținută e prea groasa mai puneți putina apa.

Maioneza e gata. Si ca orice sos poate fi interpretat in diferite moduri, puteti sa adăugați, usturoi, ceapa tocata mărunt, verdeata, zest de lămâie sau portocala, castraveți jurați si etc.

Tips: daca totusi nu ati avut răbdare si ati pus prea mult ulei la inceput. Puteti sa reluați din nou, 2 gălbenușuri, muștar, ulei si mai multa răbdare de data aceasta:))) . Si cand obtineți substanța groasa, se turnați in ea acest primul amestec nereușit, dar tot asa treptat picătura cu picătura. Si in final o sa aveti volum dublu de maioneza.

Pofta buna!!!!