Etichete

, , ,

 Azi este revelion dupa stil vechi, iar eu fiind rusoaica neaparat o sa sărbătoresc:))). Salata aceasta este foarte vestita si nelipsita de pe masa de revelion. Sunt mai multe variații, unii mai adaug oua sau mere acrișoare. Eu insa fac exact cum face mama mea. Este gustul din copilărie foarte drag.

O sa avem nevoie de:


Sfecla-3-4 bucăți

Morcovi 3-4 bucăți

Cartofi-3-4 bucăți

Herring marinat-200g

Maioneza( de casa mai bine)-4-5 linguri mari

Ceapa-1 mica

Mod de prepare:

Toate legumele le punem la fiert in coaja. Dupa le răcim si le decojam. Hering marinat, de preferat file fara adaosuri. Este in Romania de la Ocean Fish classic( nu fac publicitate, dar dupa mine e cea mai reușită varianta). Deci hering tăiam cubulețe amestecam cu ceapa tocata mărunt si punem pe o farfurie, pe care o sa montam salata. Acesta va fi primul strat.


Apoi dam morcovi fierți prin răzătoare, amestecam cu putina maioneza si formam al doilea strat deasupra heringului.


La fel procedam si cu cartofi.


Si ultimul strat este sfecla. Si apoi ungem salata cu maioneza. Salata este gata.


Tips: neaparat gustati hering, daca e foarte Sărat sunt 2 soluții : sa nu mai adăugați sare in maioneza si in legume, sau sa lăsați hering pe cateva ore in lapte sau in apa. Daca este moderat Sărat, gustati maioneza si in dependentă de gustul ei decideți daca merita sa mai puneți sare in plus. Salata e mai buna dupa cateva ore in frigider.

Pofta buna:))))