Etichete

, ,


Eu, din cand in cand, gatesc si pentru public mai larg:))) Deja un an am o colaborare frumoasa si reușită cu un restaurant nemțesc din Bucuresti. Este vorba de ” Die Deutsche Kneipe” pe strada Stockholm 9. Este un local micuț autentic si plin de atmosfera lui de familie:))) Mie imi place acolo mult si sunt prezenta cel putin o data pe saptamana. Au un meniu foarte nemțesc:))) si foarte bun. Totul e facut acasa dupa tradiții vechi, nu cred ca sunt multe localuri cu cârnați făcuți de ei. Cel mai important ca localul are 20 de ani!!!!! Si are 4 premii restograf ca cel mai bun restaurant nemțesc. Proprietarii sunt cei, care au stat in Germania mai Multi ani si credeți ma stiu ce fac:)))

Dar ma intorc la ale mele. Noi facem serate, tradiționale legate de o regiunea sau o tara, de obicei nu prea gasiti in Bucuresti astfel de bucate. Si credem ca e o oportunitate buna sa încercați ceva autentic. Noi numim asta bucatarie pitoreasca:))) Si deja avem mai multe evenimente in spate.

De data aceasta facem o seara caucaziana cu delicii de acolo. Este foarte complicat sa faci un meniu, care se cuprinde toata regiune. Am încercat sa strângem cele mai vestite si tradiționale bucate. Este a 2 oară cand facem si practic repetam dupa mai multe cerințe din partea prietenelor si clienților.

Eu am avut noroc sa fiu născuta in Uniunea Sovietica( noroc din punct de vedere culinar). Si fiind uniunea:)) am avut posibilitate sa gust si sa incerc bucătăria a mai multor tari foști membrii a regimului. A fost o migrare gestionata de sistem. Si mai Multi naționalități am cunoscut  la Chisinau meu mic si frumos. Si da, am gustat de toate:))) prima experiența a fost la un loc ciudat lângă gara feroviară, se numea ” La Sarchis” deci mai bune frigărui si sosuri nu am mai gustat!!!!! Sau gustul copilăriei e de vina:))) Dupa fiind mai mare am fost clienta fidela la un restaurant ” A la Verdi” cu cel mai bun haciapuri( o placinta Georgiana) si cel mai bun vin Kindzmarauli adus din Georgia in butoi. Dupa a fost ” Kavkazsskaia Plennita” cu un Lulea kebab si murături care te dau pe spate:))) si un ceai de ierburi de munți servit cu o dulceata de cireșe albe si rahat lucum. Vai!!!! Un pilaf nemaipomenit de la un cunoscut a parintilor( nu mai stiu numele lui). Si o surpa( un fel de supa si felul 2 facut din carne de berbec cu os, ținut mai mult timp in oala cu mirodenii si legume) dupa aceasta surpa am inteles ca imi place carne de berbec. Si nu mai vorbesc de gustări, supe, deserte si alte delicii.

Va dați seama, cat de greu e sa faci un meniu din aceste bunătăți!!! Deci noi am incercat si am adunat o mica parte din cele mai reprezentative bucate din regiunea. Toate mirodenii am adus din Chisinau, sunt unele care din pacate nu am gasit pe piata din Bucuresti. Avem un vin perfect de la Gitană Winery ” Saperavi” este un soi tradițional Georgian cu o istorie de peste 6000 de ani!!!!! Facut ca pe vremuri. Si daca aveti posibilitate va asteptam cu drag la cina noastra!!!

Eu sunt un om fericit:))) din mai multe puncte de vederi si m au consultat prietenii de acolo. Am luat si un master class de la maestru bucătar din Chisinau Victor Mitin. Deci sunt pregătită bine:))) si in plus la Die Deutsche Kneipe este o echipa profesionista, care ma susține.

Eu neaparat o sa postez cateva Rețete din seara aceasta, o sa aleg pe cele la care sigur gasiti condimente.

Dar daca aveti chef va astept cu drag pe data de 18 Februarie la Die Deutsche Kneipe!!!!

Si mai jos postez si un meniu: