Etichete

, , , , , ,


Eu personal ador aceasta rețeta, ca este foarte simpla, chiar extra ușoară,in caz daca aveti un robot de bucatarie:))). Daca nu devine putin mai complicat, dar nu imposibil. Eu am încercat mai multe Rețete de carrot cake, chiar e plin internet. Dar cu mai multe probe am ajuns la varianta ideală pentru mine.

Puteti sa faceti crema pentru el( cum fac eu), dar e foarte bun si fara crema.

Deci avem nevoie de:

Morcov-300 g

Nuci-150g

Făina-160g

Ulei de floarea soarelui sau de măsline -50g

Zahăr-150g

Praf de copt-2 plicuri

Oua -4

Sare- un strop

Mod de preparare:

In robot de bucatarie( cel cu vas si cu cuțit), sau in blender cu vas punem toate Ingredientele si le mixam, pana nu obținem o masa de consistentă de smantana groasa. Daca va place sa vedeti bucatele mici de morcov si nuca, mixați mai putin, daca va place mai omogenizat mixați mai mult.

In caz daca nu aveti robot de bucatarie sau blender, dați morcovi prin răzătoare mica, tocatnucile cu cuțit mai mărunt. Apoi bateți oua cu zahăr si ulei, adăugați făina si praf de copt, dupa adăugați morcovi si nuci.

Tips:

Daca nu aveti cântar de bucatarie, cum nu am avut nici eu mult timp:))) Am folosit 3,5 de morcov medii, nuci sa încapă in palme. O lingura mare de făina cu vârf este aproximativ 25-29 de grame. O lingura mare de zahăr este aproximativ 15 grame, iar o lingura de ulei are 10 g. Ma refer la linguri pentru supa.

Luați forma de copt. Eu recomand, chiar insist sa folosiți hârtie pentru copt. Ea chiar face viata mai ușoară:))). Daca nu aveti, folosiți ulei, sau unt, ungeți forma si tapetați cu făina.


Asa arată coca noastra:))) Dupa o coacem la t 180 de g 40-50 de minute. Foarte mult depinde de cuptorul vostru. Verificați cu scobitoare, daca ea iese curată inseamna ca e gata.

Dupa ce este gata scoateti din cuptor si lăsați sa se răcească. Puteti sa mâncați asa cum este, e buna si pufoasa. Sau puteti sa faceti crema, cum fac eu de obicei. Si transformați un chec in prăjitura mai deosebita:)))In continuare este foarte simplu, dar deja necesita mai mult timp. Crema poate fi oricare be baza de filadelfia, de mascarpone, de frișca. O sa va povestesc cum fac eu.

Transformare in prăjitura:

Pentru sirop:

Apa-4 linguri

Coniac-1 lingura

Suc din jumătate de portocala

Zahăr dupa gust

Pentru crema:

Smantana( fermentată)min 24% grăsime -500g

Smantana pentru frișca -250g

Zahăr pudra dupa gust.

Nuci pentru decor

Mod de preparare:

In timp ce sa răcește checul. Pregătim sirop punem toate Ingredientele in cratiță mica pe foc si lăsam sa se topească zaharul complet, daca doriți gust mai puternic lăsați lichidul sa scadă. Zahăr dupa gust, ca gusturile sunt foarte diferite:)) Noi trebuie sa însiropat blatul cu el. Iar blatul deja conține zahăr.

Tips:

Sirop poate fi facut si simplu din apa cu zahăr, sau cu miere.Daca nu aveti coniac adăugați altceva lichior, vin dulce, sau se poate si fara. La fel de bine puteti sa înlocuiți suc de portocala cu alt suc care va place. Puteti sa folosiți esențe de vanilie sau rom, eu personal nu prea folosesc da aici depinde de gusturi.

Pregătim crema:

Batem smantana pentru frisca cu zahăr pudra, sper din suflet ca aveti un mixer:)))) Dar se poate si fara cu un Bonus antrenament pentru mâini :)))

Apoi batem smantana cu zahăr pudra. Neaparat gustati pe parcurs. Smantana e acrișoară si trebuie sa avem un gust predominat dulce si putin acrisor. Adaugăm frișca bătuta treptat in smantana si amestecam usor cu mișcare de jos in sus.

Tăiem chec in jumătate, in așa fel ca sa obținem 2 blaturi rotunde. Însiropam fiecare blat pe partea, care a fost tăiată. Ambele blaturi ungem cu crema bine, la fel pe partea tăiată. Pregătim o farfurie mare, punem primul blat cu partea unsa cu crema sus si deasupra punem alt blat cu parte unsa cu crema jos. Adaugăm crema deasupra si pe margini. Nivelam crema cu lopățica sau cu un cuțit lat. Decoram cu nuci.

Tips:

Eu zdrobesc nucile in robot de bucatarie sau in blender( important ca nucile si vasul sa fie uscați), dar puteti sa le Zdrobiți si cu cuțit. Daca crema e prea lichida lăsați putin in frigider sa se întăreasca.

Sa aveti pofta!!!